Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Binnenlandse Zaken

BiZa doneert onbruikbaar verkiezingsmateriaal

Onbruikbaar en vervallen verkiezingsmateriaal is op donderdag 17 februari 2022 door het Algemeen Secretariaat Verkiezingen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) geschonken aan het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur en enkele sociale instellingen. BiZa bevindt zich nu in de postelectorale fase waarbij onder andere alle verkiezingsmateriaal wordt geïnventariseerd op bruikbaarheid.

Tijdens een oriëntatiebezoek van het Managementteam Verkiezingen 2025 aan de werkgroep Stembureau Materiaal en Meubilair werd aandacht gevraagd voor de onbruikbare materialen waaronder de potloden en gordijnen.

Het Managementteam onder leiding van BiZa-directeur Mohamad Eskak besloot toen om de materialen te schenken aan diverse instellingen.

“De potloden kunnen gelet op de houdbaarheid niet meer worden gebruikt voor de volgende verkiezingen. De gordijnen zijn na de verkiezingen van 2010 niet meer gebruikt om te voorkomen dat personen een stemfie (foto van het gekleurde stembiljet) maken in het stemhokje”, zegt Viren Mathoerapersad, lid van het Managementteam.“De potloden en gordijnen verkeren nog in goede staat en kunnen heel goed door scholen en sociale instellingen worden gebruikt als kleurmateriaal en voor bekleding en als onderlegger of schort.”

In totaal zijn er 128.000 potloden overgedragen aan het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, die hun weg zullen vinden naar diverse openbare scholen in verschillende districten. Daarnaast zijn ruim 8000 potloden gedoneerd aan de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs. De gordijnen zijn geschonken aan Huize Betheljada en Mr. Hubert Stichting.

Mariëlle Kasbi van de Mr. Hubert Stichting, is erg dankbaar voor de geste. Haar stichting zal de gordijnen nuttig gebruiken voor het overtrekken van de rolstoelkussens en ziekenhuisbedden.