Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

AMORC op bezoek bij president Santokhi

De Aloude Mystieke Orde Rosae Crucis, AMORC heeft op maandag 04 april 2022 een kennismakingsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. De Imperator van de AMORC, Claudio Mazzucco is op bezoek in ons land. De bedoeling van het bezoek aan de president is om hem in te lichten over de organisatie.

AMORC is verdeeld in grootlodges, en verder in jurisdictiën op basis van taalgebieden. Deze groepering is een wereldwijde non-profit organisatie, die zich niet alleen bezighoudt met het spirituele. Het is een vereniging die de filosofie verbreed heeft, diep humanistisch bezig is en streeft naar het geluk van de mens, zonder daarin onderscheid te maken. “Dat is ook waar deze regering onder andere naartoe streeft. Wij als regering, willen een Suriname, waarin alle Surinamers gezond en wel samenleven, zonder onderscheid te maken in ras, geloof, politieke kleur enzovoorts”, geeft de president aan.

Deze regering gaat voor duurzame ontwikkeling van land en volk en wil een solide basis leggen, voor de generaties na ons. De regeringsleider zegt dat het opgevallen zal zijn dat hij vaker bezoeken brengt aan verschillende gebedshuizen van verschillende geloofsovertuigingen. Dit, omdat hij geen onderscheid maakt en omdat hij ervan bewust is, dat het geloof ons sterkt om uitdagingen aan te kunnen. Hij toont daarom sympathie met deze organisatie, daar deze zich focust op het dagelijks leven, en waarmee men geconfronteerd raakt.

Men moet geestelijk sterk staan, om te kunnen handelen, en dat is wat de regering doet. Mensen, die lid zijn van deze organisatie, hebben een andere kijk op het leven en dat is al een stap in de goede richting. Ze zijn erg praktisch ingesteld, en zijn voorbereid op vele uitdagingen, die ze op hun pad zullen tegenkomen. Het staatshoofd bemoedigt AMORC door te gaan met het goede werk. Zodat er steeds meer mensen die praktische kijk op het leven krijgen en slagvaardig kunnen handelen.

Imperator Mazzucco zegt dat hij een hele leuke ervaring heeft gehad in ons land. De multiculturele samenleving in Suriname is hem zeker opgevallen gedurende zijn bezoek. Volgens hem dient Suriname als voorbeeld voor de wereld dat verschillende bevolkingsgroepen in vrede met elkaar leven.