Overheid


UNASUR top met consensus afgesloten

30-08-2013 | ARCHIEF 2010-2014

De 7e staatshoofden top van UNASUR is vrijdagavond rond half 10 afgesloten. De staatshoofden hebben consensus kunnen bereiken over diverse onderwerpen die vervat zijn in de Paramaribo Verklaring.

De President gaf vastberaden zijn closing remarks van de zevende UNASUR top, welke voor het eerst in Suriname gehouden is. President Bouterse sprak hierbij de waardering uit aan alle lidlanden voor de participatie tijdens de meetings van afgevaardigden, ministers en staatshoofden. Verder haalde de President aan dat belangrijke onderwerpen voor de Unie van Zuid-Amerikaanse besproken zijn, zoals de noodzaak voor de versterking van het Algemeen Secretariaat en de institutionele structuur van de organisatie.

Verder bedankte de President de verschillende landen namens de Surinaamse regering en het Surinaams volk. Hij haalde aan dat ook de verschillende bilaterale gesprekken gedurende de summit zeer vruchtbaar zijn geweest.

Aan het einde van de summit ontving Suriname applaus voor de organisatie van de meeting in Suriname die, hoewel we het kleinste land in Zuid Amerika zijn, goed verlopen is.

Na lange discussies is de Declaration of Paramaribo een feit en zullen de conclusies van de summit in de boeken vereeuwigd worden. Met de aanname van de declaratie en de sluiting van de vergadering is de 7e UNASUR summit teneinde. De afgelopen week zijn er in totaal iets meer dan 500 personen uit de 12 lidlanden naar Suriname gereisd om voor te bereiden en te vergaderen.

Na de sluiting van de vergadering hebben de President van Suriname en de President van Venezuela, Nicolas Maduro, zich teruggetrokken voor een bilateral.

 

 

NIEUWSBERICHTEN