Overheid


President overhandigt 100 sleutelbossen van nieuwe woningen te Hanna's Lust

10-08-2013 | ARCHIEF 2010-2014

Op 10 augustus 2013 was President Bouterse aanwezig bij de uitreiking van sleutels aan 100 gezinnen op het woningbouwproject te Hanna's Lust. Dhr. Guaimo was de eerste bewoner die vanmiddag de sleutels van zijn eigen woning in handen kreeg (foto).

President Bouterse zei dat hij oorspronkelijk uitkeek naar deze dag om het feest van sleuteluitreikingen mee te maken, echter voelt hij zich onprettig door het verschrikkelijke auto-ongeluk dat vannacht heeft plaatsgevonden met jonge slachtoffers. De President vroeg daarom om een minuut stilte ter overdenking.


President Bouterse zei hierna dat hij eenieder die heeft meegeholpen aan de woningbouw te Hanna's Lust wil bedanken. "We staan hier om een belofte in te lossen". De president refereerde vervolgens aan het proces dat niet altijd moeiteloos verliep. "We hebben gezien dat we nieuwe concepties moesten ontwikkelen om uit de problematiek te geraken. We hadden niet gedacht dat grond ons zoveel problemen zou geven. We hadden niet gedacht dat het opwaarderen van grond ons zoveel zou kosten. We hadden niet gedacht dat er zoveel regen zou vallen. We wisten dat er een aantal wettelijke regelingen in place moesten komen. We zijn daarom blij dat we vast gehouden hebben aan het idee van het creëren van randvoorwaarden door de staat om vervolgens samen met het bedrijfsleven resultaten te creëren."

De President refereerde met deze verwijzingen aan de bouwvertraging die op het project Hanna's Lust is opgetreden. Om zich heen kijkend voegde de President hier echter aan toe "Hoe moeizaam het ook gaat. Hanna's Lust is nu al een succes."

Daar liet het staatshoofd het niet bij, hij maakte van de gelegenheid gebruik om uit te leggen welke acties de regering onderneemt en met welke obstakels zij te maken krijgt. "Hoe moeizaam het ook gaat met gezondheidszorg, hoe moeizaam het ook gaat met onderwijs, het zal stukje bij beetje gaan," waren de geruststellende woorden.

President Bouterse Krijgt Rondleiding Over De Vorderingen Van Het Woningbouwproject Hanna 's Lust , 10 Augustus 2013

 

Woningbouwprogramma van de overheid
De opdracht in 2011 aan het managementteam woningbouwprogramma was om een woningbouwprogramma op te zetten met een duurzaam karakter waarbij de overheid faciliterend zou optreden, aldus voorzitter van het managementteam Etienne Boerenveen. De opdrachten waren volgens hem kort en duidelijk, namelijk:

1   start met bouwen van de woningen

2   zorg voor een wettelijke basis voor woningbouw

3   zorg voor financieringsmodellen waarbij de doelgroep op eigen kracht een woning kan betalen

Dhr. Boerenveen noemde in zijn toespraak de verschillende woningbouwprojecten die in de verschillende districten al gerealiseerd zijn, bijvoorbeeld Coronie waar er vorige maand sleutels overhandigd werden. Ook zullen er binnen twee maanden sleutels worden overhandigd op Leiding 10A en Julianaweg te Wanica. Ondertussen worden er in Paramaribo en te Richelieu, Commewijne, kavels klaargemaakt voor woningbouw.

Tevens zijn diverse wetsproducten klaar om ingediend te worden bij DNA, aldus de voorzitter.


Woningbouw op Hanna's Lust
Op Hanna's Lust zelf zijn er vandaag, 10 augustus, 100 sleutelbossen overhandigd. Dhr. Boerenveen refereerde aan de faciliteiten die nog zullen verrijzen op het woningbouwproject zoals een RGD poli, politiepost en brandweerkazerne, een scholencomplex en sportvelden, en een modern winkelcomplex. De financiële middelen zijn hiervoor al gealloceerd. Bovendien komen er 96 appartementkamers voor seniorenburgers, hulpbehoevenden, starters en studenten. Ook worden er momenteel nog 44 woningen afgebouwd en zal er in Private-Public Partnership met Kersten een aanvullend aantal van 160 woningen opgezet worden te Hanna's Lust.

NIEUWSBERICHTEN