Overheid


President Bouterse opent de uitgebreide raffinaderij van Staatsolie - een nationale droom

13-12-2014 | ARCHIEF 2010-2014

Op de 34e jaardag van Staatsolie, 13 december 2014, heeft President Desiré Delano Bouterse de nieuwe raffinaderij van Staatsolie te Tout Lui Faut in werking gesteld. Het project dat 34 maanden heeft geduurd, zal in maart de eerste gasoline produceren voor de lokale markt.

Directeur van Staatsolie, Marc Waaldijk, zei blij te zijn dat de wens om de nieuwe raffinaderij te openen op de verjaardag van Staatsolie als cadeau aan de samenleving, is vervuld.

President Desiré Delano Bouterse zei dat "Suriname reeds conceptueel zover was in de jaren '80 om te investeren in de olie-industrie, onder het motto 'wat we zullen zijn, is wat wij van onszelf hebben gemaakt'. Welnu, directeur, het staat er. Maar u weet succes heeft vele vaders."

President Bouterse bedankte eenieder die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de diverse fasen van het traject dat geleid heeft tot de opening van de uitgebreide raffinaderij van Staatsolie N.V. 'van putjesschepper tot koffiedame'.

Hierna onderbrak de President zijn speech. Tot eenieders verbazing kwam de president terug met zijn sjerp om de directeur van Staatsolie N.V., Marc Waaldijk, te decoreren met het Grootlint in de Ere-Orde van de Gele ster voor zijn inspanningen om de nationale trots verder uit te bouwen.

Ook na de decoratie ging de president in op het teamwerk dat geleverd is. Hij zei "directeur ik zie aan u gezicht dat u niet helemaal blij bent, omdat het natuurlijk een teamprestatie is." De President gaf de grani dan ook aan het hele team, zowel nationale als internationale werkers. "Jullie hebben dit bedrijf letterlijk uit de blubber gestampt, en we hebben vertrouwen dat ook de volgende fase gezamenlijk weer door jullie gerealiseerd zal worden."

 

NIEUWSBERICHTEN