Overheid


President Bouterse heeft in Cuba ontmoeting met Raul en Fidel Castro

31-01-2014 | ARCHIEF 2010-2014

President Desiré Delano Bouterse heeft in aansluiting op het bijwonen van de 2e vergadering van staatshoofden en regeringsleiders van de Gemeenschap van Latijnsamerikaanse en Caribische Staten (CELAC) op 30 januari ontmoetingen gehad met de President van Cuba, Raul Castro, en de legendarische leider van de Cubaanse Revolutie, Fidel Castro.

De besprekingen in Havana vonden plaats in een broederlijke sfeer waarbij het accent werd gelegd op de bijzondere vriendschappelijke band en de intensieve samenwerkingsrelatie tussen Suriname en Cuba. Deze relaties voeren terug naar de jaren '80 waar de basis werd gelegd. Dit jaar zal bijvoorbeeld de 34e editie van het Caribbean Festival in Cuba 'Fiesta del Fuego' opgedragen worden aan Suriname.

Evenzo werd van gedachten gewisseld over het geopolitieke landschap, de ontwikkelingen met betrekking tot integratie in de regio, klimaatverandering, vrede en uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd.

President Bouterse Met Fidel Castro , 31 Januari 2014Photo: ACN - Cuban News Agency

 

President Bouterse maakte tevens van de gelegenheid gebruik om als voorzitter van UNASUR vandaag (31 januari) een onderhoud met de UNASUR Secretaris Generaal, Dr. Alí Rodriguez Araque, die momenteel ook in Cuba verblijft, te hebben.

 

Lees hier de speech van de President op de 2e Summit van CELAC (28-29 januari 2014)

 

NIEUWSBERICHTEN