Overheid


Nieuwe minister van Onderwijs heeft grote uitdagingen voor de boeg

03-07-2013 | ARCHIEF 2010-2014

Na het neerleggen van de portefeuille door minister Shirley Sitaldin werd er niet veel tijd verspild en is de dag erna, op 3 juli 2013, Minister Ashwin Adhin beedigd als nieuwe minister van Onderwijs en Volksontwikkeling.

Na de officiele beediging sprak President Bouterse de jongste minister in zijn kabinet toe. Daarbij benoemde hij de, nu al, indrukwekkende prestaties op het palmares van de nieuwbakken minister. De President grapte daarbij "ik dacht dat ik geweldig was, maar dit..."

Ook memoreerde de President dat met name onderwijs en volksgezondheid ministeries zijn die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de totale bevolking. Vandaar de beslissing op 3 mei 2012 om deze ministeries te depolitiseren. Met de benoeming van de technocraat Adhin, die zowel in het onderwijs als op het vlak van cultuur actief is, wordt deze depolitisering verder in stand gehouden.

De minister benoemde in zijn toespraak zijn overwegingen voor het accepteren van deze nieuwe functie en de werkwijze die hij voorstaat. Daarbij zei hij dat het met name belangrijk voor hemzelf is dat hij de visie van de President onderschrijft. "Ik zal het in mij gestelde vertrouwen niet beschamen".

 

Lees hier de volledige speech van de President bij de beediging van Minister Adhin

NIEUWSBERICHTEN