Overheid


Minister Rusland beedigd als Minister van Financien

01-01-2014 | ARCHIEF 2010-2014

Minister Andojo (Andy) Rusland is de nieuwe minister van Financien en is in de middag van 1 januari 2014 officieel beedigd door de President van de Republiek Suriname.

Dhr. Andy Rusland werkte al maanden in een commissie die bezig was de financiele situatie in kaart te brengen. Dit team, samengesteld uit vertegenwoordigers uit de financiele wereld, hebben hun eindresultaten bereikt welke zullen dienen als startpunt voor de nieuwe minister. De President zei "Vaak is het zo dat we de regels niet naleven en dan krijgen we hetvolgende: een gewoonte ontstaat zodat de regels overbodig zijn geworden. Wat we nu hebben gedaan is terug naar af gaan." De President voegde eraan toe dat vanaf nu de regels strict gevolgd zullen worden zodat de situatie blijvend verbeterd blijft.

De President lichtte een tipje van de sluier op over de chaos die is aangetroffen bij het financieel beheer van de overheid. Hij zei daarom veelbetekenend "als we iemand sterkte moeten toewensen, dan bent u dat minister. U heeft dichtbij het vuur gezeten en u weet waarom ik dat zeg. We zullen hem alle kracht moeten geven, zodat hij zijn werk naar behoren kan doen." 

Andy Rusland zei in een kort woord van dank dat hij weet in welk onstuimig vaarwater het Schip van Staat verkeert. " Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik weet wat de bestemming is van het schip van staat. Ik verkeer ook in de gelukkige omstandigheid dat ik de route ken die het schip zal moeten nemen om uiteindelijk terecht te komen op het punt van bestemming." De Minister vervolgde dat de commissie veel werk heeft gezet om de financiele situatie in kaart te krijgen en bevestigde dat er chaos aangetroffen is. Hij vroeg daarom ook om de nodige ondersteuning bij het voldoen van zijn job in de resterende maanden. "Ik wil de gemeenschap vragen voor ondersteuning, in het bijzonder uit de financiële wereld, en zij die qua maatschappij visie ondersteunen, hun steun heb ik hard nodig."

NIEUWSBERICHTEN