Overheid


34e Caribbean Festival wordt gewijd aan Suriname

22-07-2013 | Archief

Het 34e Caribbean Festival, een equivalent van Carifesta, wordt het komende jaar geheel gewijd aan Suriname. Op 9 juli 2013 heeft directeur Stanley Sidoel van Cultuur de symbolische overdracht van het festival geaccepteerd in Santiago de Cuba.

Het doel van dit festival is om landen in het Caribisch gebied naar elkaar toe te laten groeien door middel van kunst en cultuur. Zo wordt nu aan Suriname een platform geboden om zich te profileren in het Caribisch gebied. Ambassadeur Ike Antonuis, die ontzettend blij is met het besluit van de Cubaanse regering om het festival te wijden aan ons land, zegt dat dit het resultaat is van de culturele diplomatie.

Volgens Antonius weten inwoners van het Caribisch gebied weinig over Suriname. "Dit is een heel belangrijke kans voor ons land om onze culturele diversiteit uit te dragen", zegt de ambassadeur.

Stanley Sidoel benadrukt dat dit festival een echt volksfeest is. Suriname zal alles uit de kast moeten halen om haar diversiteit waardig uit te dragen. Het symposium, onderdeel van het festival, is ook goed onder de loep genomen door de directeur. Het sociologische en antropologische aspect van Suriname zal hier belicht worden.

Ons land participeerde al in de jaren tachtig aan dit festival, in de persoon van de legendarische dichter Robin 'Dobru' Raveles.

NIEUWSBERICHTEN