Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

51- jarig bestaan ministerie van Arbeid

Het ministerie van Arbeid, intussen opgenomen in de portefeuille de directoraten Werkgelegenheid en Jeugdzaken, herdenkt op 27 januari 2021 haar 51 jarig bestaan. Minister Rishma Kuldipsingh heeft aangegeven dat er een beleid wordt gevoerd dat zal zorgen voor bevordering en bescherming van arbeid in Suriname waarbij werkgelegenheid wordt gecreëerd. Ook maakt de jeugd deel uit van het beleid en is de focus op vooral de preventieve begeleiding en bescherming van de jeugd.

Minister Kuldipsingh die in juni 2020 de leiding heeft overgenomen van het ministerie heeft bij het uitstippelen van haar beleid aangegeven dat er opnieuw leven wordt ingeblazen in alle werkarmen van het ministerie onder andere de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE), Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), Stichting Scholingsinstituut voor de Vakbeweging (SIVIS) en Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC). Het ministerie zal altijd de werknemers in bescherming nemen en is naar aanleiding hiervan vanaf het aantreden verscherpte inspectie gehouden door de Arbeidsinspectie. Ook de arbeidswetgeving is gemoderniseerd en het traject zal door deze minister afgerond worden.

Mede namens de directie, staf en personeel van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken feliciteert de bewindsvrouw de totale samenleving met het 51-jarig bestaan van het ministerie en bedankt zij een ieder voor de geleverde bijdrage om samen met het ministerie doelen te behalen en het ministerie naar grotere hoogtes te brengen.

Paramribo, 27 januari 2021

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken